Sayfalar

24 Temmuz 2016 Pazar

TARİHİ GALATA SİMİTÇİSİ  (KARAKÖY/İSTANBUL)
İş gezileri için son dönemde İzmir'den sık sık İstanbul'a geliyorum.Kaldığım otel Galata Köprüsü'nün yakınında.Sabah otelden 500 metre mesafedeki proje sahamıza yürüyerek gidiyorum.Galata ve Karaköy'ün tarih kokan binalarının arasından sabahın erken saatlerinde yol almak çok güzel.
Karaköy Güllüoğlu'nun bir arka sokağından ve YDS Ayakkabı mağazasının köşesinden devam ettiğimde sıcak ve mis gibi susam kokan kokular sokağı sardığından kayıtsız kalmanız mümkün değil.Bu güzel kokular sayesinde keşfettim Tarihi Galata Simitçisi'ni.Araştırdığımda İstanbul'un en iyi simit ve unlu mamullerini yapan özel lezzet duraklarından biri karşıma çıktı.
Osmanlı'dan günümüze uzanan bu tarihi lezzeti odun ateşi farkıyla taş fırında üreten bir mekan Tarihi Galata Simitçisi.
30 yılı aşkın bir süredir odun ateşinde ürettikleri simitlerin satışını bu tarihi mekanda yapıyorlar ve belirli seyyar simitçilere dağıtıyorlar.
Mehmet Usta her daim çalışıyor.Dükkan hiç boş kalmıyor.Günün her saatinde sıcak simit bulmak mümkün.

 
 
 
 
Simit haricinde; çörekler (özellikle tahinli çörek),kandil simiti,çatal,paskalyalar,açmalar,kekler,poğaçalar da var.
Çekirdekli simit ve kaşarlı simit de burada bulabileceğiniz özel lezzetlerden.Fırından yeni çıkan sıcacık simidi ve diğer güzel lezzetlerden alıp hemen sokağın karşısında çok güzel çay yapan cafelerde peynirle yemek müdavimlerinin alışkanlığı.
Bende arada bunu yapıyorum.Müdavimleri ve özel lezzetlerin düşkünleri bu işi biliyorlar..
 
 
 
 
 
 
 
Karaköy Vapur iskelesinin hemen girişinde bu seyyar satış noktasında Galata Simitçisi'nin ürünleri var.Ama ben sıcak sıcak alıp,müdavimlerinin yolunu izlemek isterim derseniz buradan güzel bir yoldan 250 m kadar yürüyüp dükkana ulaşabilirsiniz. 
 
 
 
ADRES: Mumhane Cad.  No: 47/A    Karaköy/İstanbul
Tel: 0.212.2447775


 







 





 

 

 

 

 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder