Sayfalar

19 Temmuz 2016 Salı

MÜNİRE SULTAN SOFRASI  (KASTAMONU)
Kastamonu yöresel lezzetlerini bulabileceğiniz en iyi adreslerden biri Münire Sultan Sofrası.
Nasrullah Meydanı Münire Sultan Medresesi girişinde yer alan Münire Sultan Sofrası 2007 yılından bu yana Yavuz ve Adnan Elmen kardeşler tarafından işletilmekte.
Asırlık mekanda iki adet bahçe var.Kastamonu yöresel mutfağından; Banduma,Simit tiridi,Eğşili pilav,Etli ekmek,Etli yaprak sarması,Ecevit çorbası,mantı ve kaşık helvasının en güzel hallerini burada bulmanız mümkün.
Bizim favorilerimizden Banduma ile başlayalım;
Hindi etli Banduma,kuru yufkanın et suyu ile ıslatılması ile yapılıyor.Hindi göğüsü ve cevizle süslenen yemek kızdırılmış tereyağı ile taçlandırılıyor.Bu enfes lezzeti kısa sürede tatmanızı tavsiye ederim.
İkinci başyapıt Kastamonu tiridi;
Kastamonu Simiti'nin (kel simit) bayatıyla yapılan bir yemek.Bir tabağa parçalanarak doğranan Simit'in üstüne 5-6 saat kaynatılmış kemik suyu süzdürülüyor ve üstüne sarmısaklı yoğurt ve kıyma konuyor.Son olarak kızdırılmış tereyağı konulup servis ediliyor.
Burada sarımsağa değinmek istiyorum.Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinin sarmısağı kullanılıyor.Sarmısağın bile farkını aldığınız tattan anlayabiliyorsunuz.Tatil dönüşü Kastamonu'dan Taşköprü Sarmısağı alıp eşe dosta da götürüyoruz.
Tirit de kullanılan Kastamonu Simit'i yani ' Kel Simit' nasıl bir şeydir merak edebilirsiniz.Bu Simit'i şu ana kadar sadece Kastamonu'da gördük.Burada Simit Fırınlarında çok fazla miktarda simit çıkarılıyormuş.Simit Tirit'i Restoranlarda yapıldığı gibi evlerde de sıklıkla yapılan bir Kastamonu yöresel lezzet imiş.
Sahnede kel simit...
Bir başka güzel lezzet Etli Ekmek.Etli Ekmek'te Kastamonu'ya özgü bir lezzet.Münire Sultan Sofrası da etli ekmek çeşitlerini yapıyor.Ancak bu lezzetin şampiyonu Kastamonu'nun Daday İlçesi'ndeki Memişoğlu etli ekmek.(Bloğumda Memişoğlu etli ekmek ve yapımıyla ilgili detay yazımı bulabilirsiniz)

Eğşi; Kastamonu Üryani eriğinden yapılan tarifsiz güzellikte bir içecek.Israrla tavsiye ediyorum.






ADRES: Hepkebirler Mah.Mehmet Feyzi Efendi Cad.
Münire Medresesi Girişi       Kastamonu
Tel: 0.366.2149666














Hiç yorum yok :

Yorum Gönder