Sayfalar

14 Temmuz 2016 Perşembe

İKSİR RESORT TOWN'DA ÇOK GÜZEL BİR GÜN (DADAY/KASTAMONU)
2016 yılı Ramazan Bayram tatiline son anda çalıştığım firma başından ve sonundan bir gün ilave edince daha önceden yaptığım tatil rezervasyonuna uzun zamandır düşündüğüm ancak zamansızlıktan gerçekleştiremediğimiz ilaveyi yapma fırsatını yakaladık.IMR Ilgaz Dağı tatilinin başlangıcından önce İzmir'den yola çıktık.
Düzce,Bolu,Gerede,Karabük,Araç yerleşimlerini geçerek Kastamonu'nun çok güzel ilçelerinden biri olan Daday'a 1 Temmuz 2016 gece yarısından önce ulaştık.Araç-Daday arasındaki 35 km'lik yol gece geçmemize rağmen güzelliklerini açıkça belli ediyordu.Gecenin karanlığında geçtiğimiz o müthiş ormanı gündüz görebilmek arzusunu taşıyarak yolu bitirdik ve Daday'a ulaştık.Dönüş yolunda da yolumuz buradan geçti de bu müthiş ormanı gündüz gözüyle görmek için fazla beklemek zorunda kalmadık.
Daday-Araç arasındaki 35 km yol.. Sizlerde unutmayın..
Gece yarısından önce ulaştığımız İksir Resort Town; ''Her gün yeniden doğmak'' (Reborn Everday) ilkesini benimsemiş, hem bedeni hem de ruhu yenileyen tatilin kapılarını açıyor.
Gece yarısından önce samimi karşılama,bilgilendirme, memnun etmenin tatlı telaşı çalışanlarda açıkça görülüyordu.
Ününü duyduğumuz İksir Hanım Konağı'ndaki odamıza geçtiğimizde tarih içindeki yolculuğa başlamış gibi olduk,zamanın geriye işlediği hissini yaşadık.Gün ışığında konağın detaylarını daha fazla görebileleceğimizi düşünerek uykuya çekildik.1 Temmuz gecesi olmasına rağmen odadaki şömineyi devreye alma aşamasına geldik.Daday'ın yüksek rakımı ve çepeçevre ormanlar içindeki konumu hem serin hem de bol oksijenli geceyi yaşattı bizlere.
Oda da şömine yanında, modern dünyada olduğumuzun tek kanıtı klima da bulunuyor.Ancak biz bu doğal havayı bozmak istemedik.
Böyle bir doğada erken bir saatte uykunuzu almış olarak uyanırsınız ya burada da öyle oldu tabiki..
Tarihi,kültürel ve doğal zenginlikleriyle bilinen Daday,Kastamonu'ya 29 km uzaklıkta,yemyeşil bir ovada yer alıyor.İlçenin adıyla anılan Vadi ise,Batı Karadeniz'in çam ormanlarıyla kaplı Ballıdağ'ın eteklerinde uzanan,cennetten bir parça.Ormandan gelen kaynak sularının birleştiği Daday Çayı ise,ince kıvrımlarla vadiye hayat vererek Gökırmak'ın kollarından birini oluşturuyor.
İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası,Batı Karadeniz'in eşsiz doğasının içinde; ormanlardan,dağlardan,ovalardan,vadilerden,ırmaklardan,göllerden oluşan çok renkli bir tablonun tam ortasında yer alıyor.
Bu manzara kimi zaman doğanın huzuruna teslim olmak,kimi zamanda dağlarda,yaylalarda özgürce dolaşmak isteği uyandırıyor insanda..
Matematik Öğretmeni İksir Aydın emekli olunca,ailesiyle birlikte,doğası,tarihi,kültürü,gastronomisiyle çok özel olan doğduğu topraklar Kastamonu-Daday'da yatırım kararı alır.Bölgenin mimari özelliklerine sahip, 1926 yılında yapılan bir konak satın alınır ve aslına uygun olarak restore edilir.Samanlık,Ceviztepe ve Göktepe otel binaları ahşap,doğa manzarası ve modern konfor özellikleri tercih edenler için İksir Hanım konağının dışındaki üç ayrı otel binası. İksir Hanım Konağı'nın yanı sıra ek bina yatırımları,Samanlık Restoran,Toplantı Salonları,Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Binicilik Tesisleri İle ''İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası'' 2010 yılında kapılarını Türk turizmine açmış.
Sabah olduğunda görüntüdeki güzel bahçede kahvaltımıza başladık.
Eksiksiz sunum,gölet kenarındaki enfes ortamda kahvaltı bir başka güzel.
Özellikle belirtmeden geçemeyeceğim tesis yöneticisi Serkan Bey'in ilgisi,yerinde bilgilendirmeleri ve buradaki tatilde her aşamada dokunuşları belli oluyor.Sohbetten keyif aldık,kendisini tanımaktan mutlu olduk..
Kahvaltıdaki hemen hemen her ürün İksir Çiftliğinin organik ürünleri.Sucuk kendi özel yapımları.
(Büyükşehirlerde köy kahvaltısı diye sunulan kahvaltıları düşündükçe bu nedir diye düşünmekten kendinizi alıkoyamıyorsunuz.
Alıç marmelatı,doğal çam pekmezi,süt kaymağı,kuşburnu marmelatı buraya özgü çok farklı lezzetlerdi.


 Avlu büyük bir cennet bahçesi gibiydi..Ana tesislerin bahçesinde satranç alanı,nilüferli yapay göletin etrafında dinlenme alanları ve yaz aylarında restoran olarak da hizmet veren Avlu,kış gecelerinde sıcak şarap ve sucuk partilerinin yapıldığı bir şölen alanına dönüşüyormuş.
Konağın hemen yanı başında bulunan Samanlık Restoran'da, a la carte menü,açık büfe,set menü ile dünya mutfağı,yöresel lezzetler ve doğal ürünlerle yemek servisi yapılmakta.Bahçesiyle birlikte dört mevsim hizmet vermekteymiş.
Bu güzel restoranın İzmirli Şefi Evren Bey ile de tanışma imkanı bulduk.İzmir'den ve yöresel lezzetlerden konuştuk.
Evren Bey,Eylül ayı ortalarında veya sonlarında mantar uzmanı Jilber Barutçiyan'ın katılımıyla Daday'ın dağlarında ve ormanlarında mantar toplama etkinliği yapıldığını,Jilber Barutçiyan'ın mantar türleri hakkında bilgiler verdiği ve toplanan mantarlar ile farklı mantar lezzetlerlerinin İksir Town'da hep beraber yapıldığını ve tadıldığını anlattı.Bizi de davet ettiler.Bakalım bu farklı etkinliğe gidebilecek miyiz...





















Bisiklet,atlı safari,atv gezisi,trekking aktiviteleri de düzenleniyor.Kışın atlı kar kızağı gezileri ve birçok aktivite var.
İksir Hanım Konağı'nın dış kapısından içeri girelim ve sofalarında,odalarında beraber dolaşalım..


















Kaldığımız konak odasından görüntüler,,







İksir Resort Town,her aşamadaki binici ve binici adaylarına eşsiz bir deneyim sunuyor.Kapalı ve açık manejlere sahip binicilik tesislerinde profesyonel eğitimciler eşliğinde Avrupa,İngiliz ve Arap atlarıyla düz koşu,konhurhipik,dresaj ve lonj eğitimi verilen, 1200 m2 kapalı manej, 1500m2 açık manej ve 80 dönüm çim biniş alanı mevcut.
Kızımız farklı bir İl'de ve tesiste biniş deneyimini kaçırmadı.Deneyim kazandı.



Gece geç saatlerde muhteşem Araç ormanlarını geçerek ulaştığımız İksir Resort Town'dan bir gün sonra öğlen saatlerinde Ilgaz Dağı'nda geçireceğimiz tatil için ayrıldık.Bu kısa sürede çok güzel zaman geçirdik.En kısa zamanda tekrar bir fırsatta gelip buranın tadını çıkarmak için kendi aramızda sözleştik.

ADRES: Kelebek Mah.   Daday/Kastamonu
Tel: 0.366.6161016




  


































  




























  








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder