Sayfalar

15 Temmuz 2016 Cuma

MEMİŞOĞLU ETLİ EKMEK  (DADAY/KASTAMONU)
2004 yılında Ilgaz Dağı'ndaki tatilimiz için Kastamonu'ya ilk gelişimizde Kastamonu'da ne yenir? sorumuzun çok fazla olan cevaplarından biri de Etli Ekmek'ti.İlk defa gelişimizde bilmiyorduk Kastamonu mutfağının bu kadar geniş ve özgün olduğunu ve ülke mutfağında söz sahibi olduğunu..
Bu güne kadar dört defa gelmemize ve lezzetler konusunda farklı keşifler yapmamıza rağmen Kastamonu yöresel lezzetlerini tanıma ve tatma anlamında daha yolun başında olduğumuzu görüyoruz..
Etli Ekmek, ülkemizin değişik yörelerinde aynı isimle yapılıyor.Ama Kastamonu etli ekmeği bambaşka yapılıyor.Ne bir gözleme ne de bir pide versiyonu.
İlk gelişlerimizde Kastamonu merkezde etli ekmek yapımında iddia sahibi lezzet duraklarında yedik ve buradaki vazgeçilmez lezzetlerimizden oldu etli ekmek..
Ancak sonradan öğrendik ki; Etli Ekmek Kastamonu'da Daday İlçesi'nde yapılır imiş.Çıkış noktası Daday ilçesi imiş.Daday'da da Memişoğlu Etli Ekmek'te yenir imiş..
Kastamonu'da iken etli ekmek aklımıza geldiğinde 35 km mesafeli Daday yoluna direksiyonu kırıyoruz.İyi de yapıyoruz...Memişoğlu Etli Ekmek 4 kuşaktır bu işi yapıyor.
Aman uyarmadı demeyin::: bir porsiyon 2 kişilik gibi geliyor ve bu durum yıllar içinde hiç değişmiyor.Ya da porsiyon biraz daha da büyüyor olabilir..
Bol ve kaliteli kıymalı iç malzeme lezzeti eşsiz kılıyor.
Kışın etli ekmeğin pastırmalısı olan 'Pastırmalı Ekmek' de yapılmaya başlıyor.Bu defa başrolü kıyma yerine Kastamonu'nun ünlü pastırması alıyor.

 
Ve fırına giren etli ekmek 5 dk sonra hazır.Açık ayran ve ev yapımı turşu yanında olmazsa olmazlardan.
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu defa ADRES: yok.
Adres;Daday'ın tam merkezi..
Adres tabela..
Umarım yolunuz Daday'a Etli Ekmek için bir gün düşer.
 

 












 
 




 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder