Sayfalar

27 Nisan 2016 Çarşamba

DEĞİRMEN PARK'DA GÜZEL BİR GÜN  (DAVUTLAR / KUŞADASI-AYDIN)
Değirmen Park, Kuşadası'nın Söke çıkışında Davutlar yol ayrımından 4.km içeride çok büyük bir alana yayılmış bir çiftlik.Dilek Yarımadası (Davutlar) Milli Parkının muhteşem manzarasına hakim..
Değirmen Park içindeki farklı aktivite alanları,kır kahveleri,restoranları,müzesi ile bir gününüzü çok güzel geçirebileceğiniz bir yer.
Çiftlikte organik tarım yapılıyor.Et ve süt ürünleri yine çiftlikten elde ediliyor.
Kuşadası'na geldiğinizde ya da bu bölgeden geçerken gezi planınıza dahil etmenize değecek kadar güzel ve farklı bir yer.
Burası her gelişimizde bize gerçek bir Ege köyü atmosferi yaşatır.
Girişte bir yel değirmeni sizi karşılıyor.Otopark girişte ve çok düzenli.
Bu kroki ile farklı bir dünyaya adım atıyorsunuz.




 
Girişten sonra sol bölümde Gölbaşı ve Gölbaşı kahvesini görüyorsunuz.
 
 
 
 
Biraz heyecan yaşayarak asma köprüden geçerek Gölbaşı kahve dünyasına adım atıyorsunuz.
 
 
 Gölbaşı kahvesinin verandasında gözleme çeşitlerini tadıp,sıcak veya soğuk içeceklerinizi yudumlayarak huzurlu ve sohbetle dolu anlar yaşayabilirsiniz.
 
 
 
 
 
Bir başka güzel ortam, Değirmenönü kahvehanesi..
Çok güzel bir taş bina olan restoranın adeta bir müzeyi andıran içinde ya da yaz sıcaklarında serin ve huzurlu bir durak olan geniş dış verandasında çiftlikten elde edilen organik ürünler kullanılarak yapılan geniş menüsü ile unutulmaz bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz.
(Bu güzel restoranı detaylı olarak Lezzet Durakları bölümünde anlattım..)
 
 
 
 
Yel değirmenli ana giriş kapısından adımınızı attığınızda az ileride avlu bölümüne geliyorsunuz.Avlunun hemen sağında çiftlikten elde edilen ürünlerin satıldığı bir bölüm ve Taş Fırın Pidecisi'nin güzel ortamı ile karşılaşıyorsunuz.Burada pideler çok çeşitli ve lezzetli.
 
 
Tamamı çiftlikten elde edilen organik ürünler olan; zeytin,zeytinyağı,reçel,marmelat,komposto,bal,meyve,sebze,süt ve süt ürünleri,doğal taş fırın ekmek çeşitleri,erişteler,tarhana ve bir çok çeşidi bu satış bölümünden bulmanız mümkün.Biz her defasında farklı ürünleri denemeye çalışıyoruz ve hep memnun kaldık.
Çiftlik bu ürünleri ''Yerlim'' markası ile satışa sunuyor.
 
 
 Manej ve at ahırları bölümünde Pony klüp bulunuyor.Pony atlar çocukların vazgeçilmezi.
Ayrıca açık manejinde eğitimli Arap atlarına biniş deneyimi yaşayabilirsiniz.
 
 
 
 
Değirmen Park'ın süprizleri arasında, geniş bir alana yayılan hayvanat bahçesi de var.
 
 
 Yel değirmenli giriş kapısından giriş yapmadan önce dış bölümde sol bölümde bulunan ''Oleatrium'' Zeytin ve zeytinyağı tarihi müzesi ise mutlaka gezmeniz gereken bir yer.Müze binasında zeytin,zeytin yağı üretimi ile ilgili güzel bir yolculuğa çıkabilirsiniz.Dış bahçede ise görsel çok güzel objeler var.
 
 
 
 
 
 
 
 
 









 



 





 


 
 



 
 
 




 

 
 













 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder