Sayfalar

2 Nisan 2016 Cumartesi

ŞİŞÇİ RAMAZAN'DA ŞİŞ KÖFTE   (KORKUTELİ / ANTALYA)
Antalya'da yöresel yemeklerin en bilinenlerinin başında şiş ve piyaz gelir.
Bu yöresel tatları 45 yılı aşkın bir süredir sunan Şişçi Ramazan damak tadına düşkünlerin vazgeçilmezleri arasında.
Korkuteli özellikle yaz aylarında Antalya'ya giderken yüksek rakımda olması ve yayla konumuyla son serinleme yeridir.
Denizli yönünden girişte yol kavşağında solda kalıyor Şişçi Ramazan'ın çarşı şubesi.Ben hep bu şubeyi tercih ediyorum.Antalya Konyaaltı'da dahil olmak üzere dört şubesi var.
Korkuteli'nde Arap Hüseyin ve Arap Yılmaz'ın yanında çırak olarak işe başlamış Ramazan Özalp.
1970 yılında ilk lokantasını Korkuteli'nde açmış.
Şiş köfte, kendi çiftliklerinde yetiştirdiği küçükbaş (keçi ve kuzuların yalnızca kaburga eti kullanılıyor) hayvanların etinden hazırlanıyor.
3 gün dondurucuda dinlendirilen et,üzerine yalnızca tuz konularak kömür ateşinde pişiriliyor.Ardından kimyon ve doğranmış maydanoz ekleniyor.Doğranmış pideyle zemini hazırlanan tabağa,aynı ızgarada pişmiş soğan ve biber koyuluyor.

Antalya Piyazı ise bu yöreye özel bir şahaser lezzet..
Piyaz;bol tahin,sirke ve limon ile hazırlanıyor.Başlıbaşına bir ana yemek bile sayılabilir.Her yerde bulamayacağınız bu lezzetin bağımlısı olmanız çok mümkün.
Köy mahsulü koyun yoğurdunu da şiş köftenin yanında öneririm.
Ayrıca mercimek çorbası ve işkembe çorbası bu mekanda çok ünlü..
Tatlı olarak; bol cevizli tahinli kabak tatlısı ile Arap Kadayıfı (Taş kadayıfı) çok iyi seçeneklerinden.
Karşıda cami ve bu yol levhalarını görüyorsanız doğru yerdesiniz.
Buradan sonra zamanınız varsa Korkuteli'ni dolaşırken meşhur yanıksı dondurmayı Nur Pastanesi'nde deneyebilirsiniz.









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder