Sayfalar

9 Mart 2016 Çarşamba

KURU FASULYECİ ERZİNCANLI ALİ BABA  (SÜLEYMANİYE / İSTANBUL)

 
 Temelleri 1924 yılına dayanıyor.Erzincan dermason tip fasulyeler Erzincan'dan geliyormuş.Burada Kuru fasulye yanında pilav,turşu damaklarda lezzet patlaması yaratıyor.
 

Tabak dolusu kuru fasulyenin üzerine daima bir adet de Arnavut biberi konuyor. 
Kuru fasulye yanında cacık veya güveçte yoğurt iyi bir eşlikçi oluyor. 
 
 
 
 
Yemekler bakır kazan ve tencerelerde hazırlanıyor.Pişim bittikten sonra özel olarak kömür ateşinde dinlendiriliyor.Bu yavaş pişirme tarzı,yemeğin malzemelerinin baharatları özümseyerek lezzetin artmasını sağlıyormuş.
 



 
Tatlı olarak; tahinli cevizli kabak tatlısı,ceviz veya fıstıklı kadayıf veya fırın sütlaç güzel bir final oluyor.
 
 
Süleymaniye camii'nin heybetli ve huzurlu atmosferine karşı yemek yemek bir ayrıcalık.
 
 
ADRES: Prof.Sıddık Sami Onar Cd.  No:11
Süleymaniye Camii karşısı / İstanbul
Tel: 0.212.5136219
 

 

 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder