Sayfalar

8 Mart 2016 Salı


GÜL KEBAP  (KEMERALTI / İZMİR)



Et ve tereyağının en kalitelisi, mis gibi kepek unundan yapılmış pideler ve et suyuyla paçalanmış domates sosu..
Kemeraltı'nın efsane lezzetlerinden döner ve köftenin en iyi yapıldığı yerlerden biri Gül Kebap 67 yıldır kaliteden ödün vermeyen Gülgeze ailesi 4 kuşaktır bu işi yapıyor.
Kurucusu, Çanakkale Savaşı gazisi, Girit'ten İzmir'e göç eden Hacı Mehmet Ali Gülgeze.



İlk günden beri kalaylı bakır sahanlarda servis yapılıyor. Ahilik geleneğini sürdürüyorlar. Eski bir müessese olduğundan müşterilerinin çoğu eski ve müdavimleri.
Köfte ve dönerde katkı maddesi yok.
Et kendi lezzeti ile hazırlanıyor. ''Bandır'' denilen köfte çok özel etlerden hazırlanıp iyice yoğrularak kendi yağında bakır tavalarda pişiriliyor. Organik domatesler rendelenip içine kemik ve et suyu ilave edilerek sosu hazırlıyorlar.
Dönerin altına döşenen pideler kepekaltı undan özel olarak hazırlanıyor. İskender pidesi gibi kalın değil incecik ve çok lezzetli.
Gül Kebap, Konak ve Kemeraltı ziyaretlerinde çok güzel bir lezzet mekanı alternatifi.



Gül Kebap iki katlı.Dar bir merdivenden üst kata çıkılıyor. Bu lezzet için sıra beklemeniz muhtemel.




ADRES: Yenigün, Anafartalar Cd. , Kemeraltı   Konak/İzmir
Tel: 0.232.4250126


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder