Sayfalar

31 Mart 2016 Perşembe

PAPAĞAN ÇİĞBÖREK   (ESKİŞEHİR)
Eskişehir denilince akla gelenlerden biri de çiğbörektir.
Papağan Çiğbörek 1975 yılında Mustafa İbek tarafından kurulmuş.Eskişehir'in en gözde çiğ börekçilerinden biri olan bu mekana, papağanın uzun ömürlü bir kuş olması nedeniyle  ''Papağan Çiğbörek'' adı verilmiş.

Eskişehir'in meşhur çiğböreğinin orijinal isminin  ''Şikorekman'' olduğu ve aslen Kırım-Tatar mutfağından geldiği söylenmektedir.
Çiğböreğin en önemli özelliği, börekte kullanılan kıymanın çiğ olması. Çiğbörek Kırım-Tatar mutfağından geldiği için sadece kıymalı yapılıyor. İç malzeme; kıyma, soğan ve karabiber den oluşuyor.







Şehir merkezinde Köprübaşı'na yakın olan bu mekanda belli saatlerde kapıda kuyruk olabiliyor.
Etibol seçeneği de var.Etibol seçeneği ile damağınızda kalacak lezzet daha unutulmaz olacaktır.
Bir porsiyonda 5 börek var.Dikkat etmenizi tavsiye ederim; börek o kadar sıcak geliyor ki ağzınız yanabilir.
Çiğ böreği ortadan ikiye bölünce etin suyu akıyor.



ADRES: Köprübaşı Cad.  Yalbı Sokak. No:5   ESKİŞEHİR
Tel : 0222.2314362






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder