Sayfalar

5 Ocak 2016 Salı

KEBAPÇI TAMER (BURSA)

 Yeşil Bursa,tarih,Uludağ Bursa adını duyunca ilk aklımıza gelenlerdir.Ama İskender Kebap denilince ilk Bursa gelir.70 li yıllarda tanıştım bu lezzet ile.Yıllar içinde aynı isimle iskender döner yedim ancak hep damağımda Bursa'dan kalan lezzeti aradım.Ama anladım ki: Bu türden döner en iyi Bursa'da yenir. 




Bursa'da bu lezzeti en iyi yapan lezzet mekanları ise sayılı. 
Tavsiyeler ve sosyal medyadaki güzel yorumlarıda okuduktan sonra   
2015 yılı Eylül başlarında bir hafta sonu Bursa'da aradık bulduk Kebapçı Tamer'i.İzmir yönünden Bursa'ya girişte, Nilüfer semtinde.Acıbadem Hastanesi karşısında,yeni Emniyet Md. binası aralığında.(0.224.2491918)
Mekanın sahibi Tamer Bey'in  ve çalışanlarının güleryüzlü ve samimi karşılaması ile karşılaştık.
Tamer Bey, lezzet yolculuğuna 1982 yılında Heykel Yeniyol caddesi üzerindeki Uludağ kebapçısında komilik ve ocakçılıkla iş hayatına başlayıp daha sonra 1986 yılında çalışmakta olduğu Uludağ kebapçısını devir alarak 1990 yılı sonuna kadar işletmeye devam etmiş.daha sonra 23 yıl tekstil işi ile uğraştıktan sonra yeni kurmayı düşündüğü kebap salonu için, 1 yıl boyunca türkiye genelinde kullanacağı et,yağ,salata,tatlı çeşitleri üzerine araştırmalar yapmış.29 Ekim 2013 de yeni adresinde butik club havasında kapalı ve açık bahçesiyle 50 kişilik kebap salonunu açmış.
Burası dekorasyonu ve kendine özgü havasıyla alışageldiğimiz kebap salonlarına hiç benzemiyor. 
23 yıl önceki usta ve şefleri ile çalışmaya başlamış.
İskender Kebap'ın etleri; Balıkesir,Biga,Gönen ve Uludağ yörelerinden temin edilen dana ve kuzu etlerinden özel olarak temin ediliyor.Üzerine konulan domates sos oldukça başarılı.Kokulu domatesleri tercih ediyorlarmış.Tabakta verilen yoğurt çok güzel.ayrıca tabakta közde patlıcan herse ile servis ediliyor.
Kullanılan tereyağı Bigadiç ve Gaziantep'den gelen organik keçi tereyağı.Lezzet sırlarından biri de kuvvetle muhtemel tereyağı.Mekandan ayrıldıktan sonra bu güzel tereyağı tadı damakta kalıyor.
İskenderin yanında en iyi içecek eşlikçisi bizce şıra..
Özel ev yapımı Ödemiş bölgesinin kuru üzümü ile yapılıyormuş.
İskender Kebap'da Etibol seçeneğide mevcut. 
 Tatlı olarak çikolatalı muhallebi denedik.Bitter çikolata ile yapılmakta ve ceviz ile sunuluyor.Bu güzel lezzetin müdavimi olduk bile.
Tatlı olarak kaymaklı incir tatlısı ile kaymaklı ve cevizli kayısı tatlısı da var. 






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder