Sayfalar

15 Ocak 2016 Cuma

ABDÜSSELAM BALABAN KEBAP (ESKİŞEHİR)



1938 yılında Abdüsselam Usta'nın kurduğu ''Abdüsselam Köftecisi'' Necdet Gengeç ve oğlu Oğuz Gengeç sayesinde bugünlere gelmiş ve o günden bu güne lezzetini aynı güzellikte korumuş.Porsiyonları dolu dolu olan Balaban Kebap'ın ismi Tatarca'da ''ÇOK'' anlamına gelen Balaban kelimesinden gelmekte.




Şiş kısmı için dana eti kullanılıyor.Köfte kısmı için sırf dana kaburga eti kullanılıyor.Balaban Kebap'ın lezzetine lezzet katan ve çok önemli olan ayrıntı kemik suyu.Bu kemik suyu bir tarafta et ve şiş kızartılırken Balaban Kebap'ın ısıtılmış ve doğranmış özel pidelerinin üzerine dökülüp ardından süzülüyor.Şiş ve köfteler konulmadan önce son olarak eritilmiş tereyağı pidelerin üzerine dökülüyor.



Balaban Kebap'ın yoğurtlu ve sade seçenekleri var.Sade Balaban'da tereyağ lezzeti daha iyi alınıyor.
Dostların tavsiyeleri üzerine Abdüsselam Balaban Kebabı buldum.Konum olarak aslında merkezi bir yerde.Büyükşehir Belediyesinin hemen arkasında bir pasajın içinde.Dikkat edilmezse dükkan biraz zor bulunabilir.















Pasajın içinden geçerek Balaban dünyasına geliyorsunuz.

Adres: Arifiye mh. Belediye sk. No:11/7 Eskişehir. (0 222 2314444  2208633)








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder