Katmer, göçebe yaşayan Türk boylarından gelmiş ve zaman içinde değişiklik göstererek Osmanlı ve Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasına girmiştir.
Girit'ten İzmir'e gelen ve oradan da Urla'ya yerleşen Erol Ünal 1978 yılında Urla iskelede katmerci dükkanını açmış.
Ünal Kardeşleri farklı kılan kullandıkları malzemelerin kalitesi ve bu işi kendilerinin yapması.
Un,tuz,su karışımı ile elde edilen hamur dinlendirildikten sonra,mermer banko üzerinde zeytinyağı ile havalandırılarak açılıyor.Hamur zeytinyağı ile kızdırılmış saç üzerine yayılarak biraz bekletiliyor ve içine isteğe göre; yöresel bir peynir olan ve kendileri için özel üretilen tulum loru,yağsız dana kıyması veya patates harcı konulabiliyor.Üzerine yumurta kırılarak ve sıcak saç üzerinde yayılarak karıştırılıyor.
Pişmesine yakın, lezzet katan ince doğranmış maydanoz ilave edilerek köşelerinden içe doğru kapatılıyor ve ters tarafıda kızarınca kareler şeklinde kesilerek tabakta servis yapılıyor.
Yanında Uzunkuyu'dan gelen koyun ,inek karışımı yoğurttan yapılmış ayranı mutlaka içmenizi tavsiye ederim.Çay da yanında iyi bir alternatif.
Mekan görünüş olarak farklı.Sağlı sollu hasır duvarları Atatürk resimleri ile donatılmış.
Dışarda oturduğunuzda ise doyumsuz Urla iskele manzarası yemeğinize eşlik ediyor.
Yemek sonrası Urla İskele yürüyüşü de bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır.
Mekanın serpme kahvaltısı,çiğ böreği ve mantısı da en az katmeri kadar lezzetli.
ADRES: İskele Cad. No:12 Urla / İzmir
Tel: 0232.7521320 7521210
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder