Sayfalar

17 Mart 2016 Perşembe

MANİSASPOR KEBAPÇISI    (MANİSA)
1957 yılında ilk kebap lokantasını açarak Manisa Kebabı'nı yapmaya başlamış Hüseyin Şengül.
Bir yandan da Manisaspor'da yöneticilik yaparak kulübe destek veriyor.
Yol üzerinde de şubeleri var ancak biz hep şehir içindeki ilk yerleri olan küçük mekanı tercih ediyoruz. Burası yoğun saatlerde hep kalabalık olur. Sıra bekleyebilirsiniz.
 
 
Sade ve yoğurtlu soslu olarak iki şekilde hazırlanıyor. Her ikisi de çok lezzetli.
Manisa Kebabı aslında bir nevi köfte. Et, süt danasının ön kolundan elde ediliyor. Lezzet sırlarından biri bu. Hazırlanan köfteler özel şişlerde odun ateşinde mangalda pişiriliyor.
Bakır sahanlara dizilen özel yumuşak pidelerin üzerine yerleştiriliyor ve üzerlerine çok özel bir tereyağı dökülüyor.Ayrıca sumak ile lezzetlendiriliyor.
Tabakta servis edilen yoğurt ve ayran Foça yoğurdu.
 
 

Tatlı olarak, tahinli cevizli Kemalpaşa tatlısı ve kaymaklı kadayıf çok rağbet edilen tatları.
Manisa Kebabı yanı sıra Ege mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan; Enginar, börülce salatası, barbunya pilaki, kabak mücver, kabak kızartma, biber dolması, yaprak sarma gibi yemeklerde mutfağında yer alıyor.


ADRES: Sinema Park Cad. (Eski PTT karşısı)   MANİSA
Tel: 0236.2320720



 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder