Boyoz 1942'de Türkiye'ye yerleşen Sefarad'lar tarafından Anadolu ve özellikle İzmir mutfağına katılmış.İzmir damak tadı ile özdeşleşmiş, mayasız bir hamur işi.
Boyoz'un ünü İzmir'i aşmış, şehrin simgesi haline gelmiş.
İzmir'i her ziyaret edenin özellikle aradığı bir lezzet olmuş.
Evlerde uygulanamayacak kadar büyük ustalık gerektiren bir teknikle açılıyor.Yapılışında diğer börek çeşitlerinden farklı olarak tahin kullanılıyor.Bu nedenle çok lezzetli ve sağlıklı bir besin kaynağı.
Hele birde kara fırın ve odun ateşinden yeni çıkan boyozun lezzeti anlatılmaz.
Alsancak Dostlar Fırını Boyozun İzmir'de en iyi yapıldığı yerlerin başında.
1983 yılında, Mustafa Akar tarafından Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinde şimdiki adresinde kurulmuş.
Bizim tercihimiz bu defa sade,susamlı-çörek otlu boyoz,tulum peyniri ve fırında pişen enfes ve farklı yumurta ve çaydan yana oldu.İçecek olarak Limonata ve kahve alternatifleri de var.
ADRES: Kıbrıs Şehitleri Cad. No: 120 Konak / İzmir
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder