Bulgaristan'dan İzmir'e göç eden Adem Saatçi 45 yıl boyunca Hisarönü'nde şambali yapıp satmış.
Hisarönü şambalicisi 74 yıllık geçmişe sahip İzmir'in simgesi olan bir İşletme.
Kemeraltına ve Hisarönü'ne geldiğinizde bu küçük tatlı mekanını bulun. Görüntüde Şambali katlarının arasına konan kaymak ile hazırlanmış kaymaklı şambali var.
Yolumuz buralardan geçtiğinde Hisarönü şambalicisini unutmayız.
Şambali, bakır tepsilerde,temizliğe büyük özen gösterilerek odun ateşinde pişiriliyor. Bir ay bekletilse bile şambali ilk günkü lezzetle yenebiliyor.
Meşhur Hisarönü Şambalicisi, İzmir Gourmet Guide tarafından ''bir adım öne çıkanlar'' listesinde bulunuyor.
Bu küçük mekanda satılan muhteşem şambaliler öğlenden sonra bitiyor. Geç kalmamakta fayda var.
ADRES: 901 Sokak No: 13/A Hisarönü-Konak / İzmir
bu kadar basit irmik şeker yoğurttan yapılan tatlı neden öğleden sonraya kalmıyor özel bir malzememi var yetişmeyen..gizem yaratmak onu değerli kılmak işte yahudi mantığıda böyle çalışır
YanıtlaSil