Sayfalar

9 Ağustos 2016 Salı

BABA LOKANTASI  (BİRGİ-ÖDEMİŞ/İZMİR)
Uzak diyarın, zamanın ve mekanın durduğu yerin, gizli cennetin, tarihin içinde ve kültürel estetiğin içinde kaybolduğunuz Birgi'nin ev sıcaklığında, yörenin zeytinyağının cömertçe kullanıldığı, organik sebzelerle hazırlanan lezzetlerin durağı Baba Lokantası..
Bir o kadar mütevazi ve şirin bir lokanta. Anadolu'nun artık az kalmış yemek kültürünün uzaklardaki temsilcisi.
Bu kadar övgü, Az bile..
Çoğu lezzetleri fırında ve güveçte yapıyorlar.
Bahar aylarında oğlak kebabı çok rağbette.
Testi ve tombak kebabı alışkanlık yaptırır. Arnavut ciğeri enfes, yoğurt yörenin güveç yoğurdu.
Domateslere dikkat. Artık böyle köy domatesi çok az maalesef..
 



 
 
 
Tereyağlı ev baklavaları, tahinli ve cevizli.. Buralarda pek ünlü.
Bakar mısınız görüntüsüne;
 
 
Tezgahın üzerinde neler mi var..
Testi Kebabı, Tombak Kebabı, Arnavut Ciğeri, Saç kavurma, Kuru Fasulye, İmam bayıldı, Nohut, Pilav, İzmir Köfte, Çorba çeşitleri, Tereyağlı ev baklavası, Tahinli kadayıf tatlısı.
Yemekler günlere göre değişebiliyor. Başka enfes lezzetler de tezgah üstünde yerini alıyor.
Birgi'ye yolunuz düştüğünde Baba Lokantasına gelirseniz, pek öğlenden sonra saatlerine kalmayın derim. Yemekler kalmayabiliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baba Lokantasının arkasındaki sokakta parke taşlarının üstündeki birkaç masasının üstünde tarihi atmosferin içinde sarmaşıkların altında yemek yemek tercihimiz oluyor.
  
 











 
 



 







 

 
 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder