Sayfalar

3 Mayıs 2020 Pazar

TİRİLYE MUHALLEBİCİSİ    ( MUDANYA / BURSA)
Mudanya ile tanışmamız, bu yıl Ocak ayında Karacabey'den Bursa'ya giderken oldu.Karacabey'den sonra yolda Tirilye tabelasına bu defa sadece bakmadık ve hemen alternatif rota oluşturduk. Tirilye, tarihi çok eskilere dayanan mavi ile yeşilin bütünleştiği adeta masalsı bir yer.
Sadece bir saatlik keşif turundan sonra sahilden devam eden müthiş manzaralı bir yoldan Mudanya'ya devam ettik. Bu 10 km lik yol sunduğu görüntüler ile bizi etkiledi. 
Bursa'da belli bir saatte olma zorunluluğu nedeniyle Mudanya'da da Tirilye deki kadar bir zaman geçirdik. Deniz otobüsü iskelesinden Mütareke Evi'ne kadar sahilden yürüdük. Mudanya'da korunmuş tarihi değerleri, Güney Marmara'daki eşsiz konumu ile bizi etkilemeyi başardı.
Hem Tirilye hemde  Mudanya'ya daha uzun ve iyi bir gezi plan dahilinde..
Mudanya'da hemen deniz otobüsü iskelesinin yanında olan Tirilye Muhallebicisinin muhallebi lezzeti ile bir mola verdik.
Tirilye Muhallebicisi'ndeki bu kısa dinlenme anında tattığımız lezzetler Mudanya gezilerimizde listeye girmesine neden oldu bile..


Muhallebi lezzetleri bilinen klasik tadının yanında çeşitleriyle farklı boyutlara taşınmış. Görüntüleri ve güzel sunumları seçmeyi zorlaştırıyor.




Özel ve özgün dekore edilmiş kapalı ve açık alanında deniz ve doğa manzarası ile deniz esintisi eşliğinde günün güzel anlarından birini yaşadık.




Tirilye Muhallebicisi, yöresel lezzetlerden dünya mutfağına kadar uzanan geniş bir menüye sahip. Burada yalnızca tatlı değil; ikram, aperatif, ara sıcak ve ana yemek seçeneklerinin de başarılı olduğunu öğreniyorum.
Kahvaltısı da önerilen lezzetlerinden.


Her damak tadına uygun alternatifler var.
Yenilikçi ve modern tarz anlayışı ile cafe/restaurant olarak hizmet veren Tirilye Muhallebicisi farklı bir ambiyansa sahip..




Her Mudanya gezisinde farklı bir lezzetini deneyebiliriz diye düşünüyoruz..



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder