Sayfalar

22 Temmuz 2018 Pazar

SACHER CAFE   ( VİYANA / AVUSTURYA)
''Hayal Kenti'' ve ''Müzik Şehri'' Viyana lezzetleri ile de fark yaratıyor.Kahve ve pasta kültürü ön planda olan cafe'leri ile de biliniyor.Viyana gezimizden önce bu cafeleri ve öne çıkan tatları ile birlikte not almıştım.
Bu listedeki adreslerden sadece birine gidebildik.
Sacher Torte tatlısına adını veren Cafe Sacher'e..
Sacher Oteli'nin altında yer alan Sacher Cafe, 1832 yılından bu yana Franz Sacher'in orjinal reçetesiyle hazırlanan ''Sacher Torte'' nin ününü devam ettiriyor.
Graz, Salzburg ve İnnsbruck şehirlerinde de şubeleri var.


Sacher Cafe, turistlerin uğrak mekanı olan Viyana Devlet Operası'nın yanındaki Kartner Caddesi'nin köşesinde yer alıyor.
16 yaşındaki genç şef Sacher, Baş Şef'in hastalandığı bir sırada yaptığı basit bir pasta ile aristokrat çevresinin beğenisini kazanıyor..
Sırrını yıllar yılı korudukları bu pastayı ondan sonra gelen kuşaklar Sacher Oteli'nin altında açılan pastane de sunarlar..
Klasik ve çok hoş dekore edilmiş Sacher Cafe Viyana Cafe'lerinin en ünlülerinden biri..
Sacher Torte pastası; çikolata ile kaplı kekin içine özel tarifli kayısı marmeladı konmasıyla hazırlanıyor.En üste de yoğun çikolata kaplanıyor.Yanında köpüklü beyaz krem şanti eşliğinde servis ediliyor.
Sacher pastasının üzerinde kendi ismi yazılı minik bir bitter çikolata var.Bu çikolatanın tarifi de kimseyle paylaşılmıyor.


Keskin bir tada sahip olduğu için sert bir kahve ile tüketilmesi tavsiye ediliyor.En çokta ''Wiener Melange'' ile tüketiliyor.


Cafe Sacher'de Sacher Torte tatlısı lezzetlerden sadece bir tanesi..
Paket yaptırmak isterseniz Sacher Torte için özel ahşap kutularda satın alınabiliyor.


Biraz sıra beklemeyi göze alın.Bu güzel ortamda bu lezzetlerle geçen zaman bizim için çok hoş oldu.




Adres:
Philharmonikerstrasse 4,  A-1010 Vienna
Tel: +43 (0) 1 - 514561053


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder