Sayfalar

23 Temmuz 2018 Pazartesi

ÇAMLIK RESTAURANT'TA YAYIN BALIĞI LEZZETİ   (İZNİK / BURSA)
Eski adı Nikaia olan İznik, Bizans,Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir kent olmuş.İznik Gölü'nün Antik Çağ'daki adı Askania..
Türkiye'nin 5. büyük gölü.Batı kıyısındaki kum ve çakıl yığınlarından sızarak Garsak Deresi'ni meydana getiriyor ve Gemlik Körfezi'ne dökülüyor.Kış ve ilkbahar mevsiminde yükselen göl suları yaza doğru alçalıyor.
Çevresi zeytinlikler,meyve ve sebze bahçeleriyle kaplı İznik Gölü, Bursa-Yenişehir yönünden gelişte yukarılardan muhteşem görüntüleriyle karşımıza çıkıyor.Hep geçiş yolu olarak kullandığımız İznik'te bu defa buraya özgü bir lezzet için zaman geçirmeye kararlıyız...
Gölde en çok sazan ve yayın balığı yetişiyor.
Yayın balığını İznik'de en iyi yapan adreslerden biri de Çamlık Restaurant..
Biz yayın şişi tercih ettik.Yayın tava da yapılıyor.
Sıcak yaz günü bahçede zeytin ağaçlarının verdiği serinliğin altında yayın balığının tadına baktık,yayın balığı ile tanıştık.Biz bu lezzeti çok sevdik.



Bir yanımızda İznik Gölü..
Göl kıyısında piknik alanları,balık lokantaları sıralanıyor.Kumsalları plaj olarak kullanılıyor.







Bu güzel lezzet arasından sonra sahilde kısa bir yürüyüş yaptık.Ve Göynük'e doğru yolumuza devam ettik.

İznik'te; Hristiyan aleminde çok önemli kararların alındığı Ayasofya Kilisesi, Hacı Özbek Camii, Süleyman Paşa Medresesi, minaresi çinilerle kaplı olan Yeşil Camii, İznik Müzesi, Nilüfer Hatun İmareti ve İznik surları ile antik kapıları da görülebilir.

Adres:
Selçuk Mahallesi, Sahil yolu  Çamlık Motel  (16860)   İznik/Bursa
Tel : 0224 7571362

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder