Sayfalar

27 Mart 2018 Salı

YEŞİL PİDELİ KÖFTE'DE TEREYAĞININ LEZZETE YOLCULUĞU / BURSA
Bursa'da Kayhan çarşısında müdavimi olduğumuz iki Pideli Köfteciden biri de Yeşil Pideli Köftedir.Geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde Yeşil Pideli Köfte'deydim.Sonuçta nasıl bir lezzetle karşılaşacağınızı ve o lezzetin yıllar içinde hiç değişmeden aynı kaldığınızı bildiğinizde ve sabırla bekleyişin sonunda, Bursa'nın özgün ve değişmez damak tadlarından 'Gariban İskenderi' olarak anılan Pideli Köfte enfes görüntüsü ile ortaya çıkıyor.
Önden, buraya özel iştah açıcılar masaya geliyor.
Daha sonra lezzete lezzet katan enfes tereyağı servis ediliyor.
Bu defa bu anları aşama aşama görüntüledim.




Ve tereyağının lezzete yolculuğunun hemen sonrası...



Pideli köfte, bir çeşni olmaktan öte özellikle Bursalıların yaşamlarında bir Kültür halini almış.
Pideli köftenin vazgeçilmezi Şıra'yı da kendileri yapıyorlar.
Kalite ve hijyenden taviz vermediklerini her defasında görüyoruz.
Yeşil Pideli Köfte, 1970 yılında Hüsamettin Sünneli tarafından kurulmuş.Şimdi işin başında ikinci kuşaktan Mahir Sünneli bulunuyor.
Tereyağını uzun yıllardır Manyas'taki özel bir mandıradan, kırmızı et ihtiyaçlarını ise Bursa'nın en köklü kasabından 45 yıldır, domates ve sebzeleri kalitesini bildikleri manavdan uzun yıllardan bu yana alıyorlarmış.
Mahir Beyi her gidişimizde işin başında görüyoruz.Konuklarla nazik bir şekilde birebir ilişki kuruyor.
Saygın ağırlamayı başından sonuna Mahir Bey'de ve tüm çalışanlarda görebiliyorsunuz.

Pideli Köfte, sekiz ayrı üründen oluşuyor.Etinden yağına, yağından yoğurt ve baharatına dek her aşamasında özen gösterilerek hazırlanan ürünler alışkanlık yapacak derecede güzel.



ADRES : Kayhan Çarşısı  No: 43
                Osmangazi / Bursa
                Tel: 0224 2228444

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder