Sayfalar

13 Nisan 2017 Perşembe

BALAT'TA KAFE KADRAJ'DA KAHVE MOLASI    FATİH/İSTANBUL
Balat, Haliç'te son zamanlarda olağanüstü tarihi dokusu ile gün yüzüne çıkmaya başlıyor.Güzel restarasyonlarla birbirini ardına açılan kafeler,küçük restoranlar,sanat evleri bu semti giderek ilgi odağı haline getiriyor.Fener Rum Patrikhanesi de Balat'ta bulunuyor.Balat'a gelirseniz burayıda gezi planınıza ekleyin..
Balat aynı zamanda esnafı ile yaşamın uzun yıllardır devam ettiği evlerde mahalle kültürünün de devam ettiği bir semt.
Balat gezisi sırasında bir şeyler içmek isterseniz çok alternatif var.Her biri şirin ve farklı dekorasyona sahip kafeler arasında biz tavsiye üzerine Kadraj Kafeyi seçtik.
İçeride beş masası,dışarıda dört masası olan küçük ama çok samimi,ev rahatlığını yaşatan bir yer.
Türk kahvesi,dünya kahvelerinin çeşitleri,yaza özel rağbette olan milkshake ve limonatası,ev kurabiyeleri,kek ve pastalar güzel.
Sıcak çikolatalarının (üzerinde çikolata parçaları ile) ününü duyduk.Daha soğuk günlerde gelirsek bu samimi ortamda deneyeceğiz.
Türk kahvesi sunumu çok özenli.Yanında küçük kadehlerde Borovnisa (Yaban mersini suyu) geliyor.Çok lezzetli.Özel yaptırıyorlarmış.Hoş bir ikram oldu.

Fotoğraf sanatçısı olan Salih, mekanı dekore etmiş.Hayatını sinema ve fotoğrafla geçirmiş.35 ülke gezmiş.İstanbul'a dönünce Kadraj'ı açmaya karar vermiş.
Salih ile sohbet ettik.İstanbul'dan,Balat'ın eski ve yeni halinden,Ege'den,İzmir'den konuştuk.Kendisi güleryüzlü ve samimi..
Duvarlarında film afişleri,fotoğraf makineleri,eski kameralar var.Tavandan sarkan anılarla dolu fotoğraflar farklı bir hava yaratmış.




Televizyondan altyazı ile yayınlanan Yeşilçam filmleri güzel bir fikir olmuş.Kadraj'a dışardan bakınca dahi 70'li yılların romantik ortamının havasını solumaya başlıyorsunuz.İçeriye girince bu daha fazla artıyor.
Bu küçük ve sevimli ortamda kendinize bir yer bulun,etrafı inceleyin,raftan bir kitap alın okuyun.Özenle hazırlanmış içecek ve lezzetleri tadın.
Bu küçük dünyada yapacak çok şey var..




Kadraj'daki nefeslenmeden sonra Balat sokaklarındaki keşif ve gezimize devam ettik..



















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder