Sayfalar

26 Mayıs 2017 Cuma

ESKİCİLER KONAĞI (NİS OTEL)           EĞİRDİR/ISPARTA
Eğirdir'in bendeki yeri ayrı ve çok özeldir.Yıllar önce tanıştığım yedi renkli göl diyarı vazgeçilmezlerimiz arasındadır.
Eğirdir'in; tarihi,kültürü,insanları,ard ülkesi (Milli parkları,dağları,antik kentleri,ormanları,gölleri...) hep ilgi alanımızda oldu.
Konaklama için iyi seçenekler var.Ancak 2015 yılı yaz aylarında kapılarını açan Eskiciler Konağı (Nis Otel), Eğirdir'e çok yakışmasının yanında bir öncü de oldu.
Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında iş ve özel gezilerde bir çok otel ve tesis gördük.Ancak hiçbiri blog'da konu edecek seviyede bizi bu kadar etkilemedi.
1905 yılından bu yana Eğirdir Gölü'nün her rengine tanıklık eden Eskiciler Konağı,eşsiz göl ve doğa görüntüleri sunuyor.
Neydi farklılıkları?
Gerçek anlamda hissettiğimiz samimiyet,
Huzur ve dinginliği hep yaşamamız,
Tarihi bir konağın cesaretle ve tam olması gerektiği gibi baştan aşağı yeniden yaratılarak geçmişteki Eğirdir yaşamını önümüze getirmesi,
Saygın ve nezih hizmet anlayışı,
Lezzetleri,lezzetlerin sunumu,hijyen..
Hepsi..Ve hepsinden çok daha fazlası..
Otel Müdürü Mehmet Bey ile tanışmak..Eğirdir,Eğirdir Turizmi ve geleceği,kültür,sosyal faaliyetler,çevre,doğa konularında hoş sohbetlerimiz..
Kendisinin sihirli dokunuşları ile her gelişimizde konağın mükemmelliğe gittiğini görmek bizi sevindiriyor.Kendisi özel bir insan..


Güne anlamsız kalabalık lezzetlerle değil !!! organik,yöreye özgü lezzetlerin de olduğu,anlamlı kalabalık harika lezzetlerle başlamak..
Fonda çok güzel müzikler..
Kahvaltı sonrasında kalkmak istemeyeceğiniz bir masa ve bu masanın bulunduğu ortam..

Kahvaltıya,bir şeyler içmeye,sohbete; Barla Dağı ve Eğirdir gölünün enfes görüntüleri ile devam etmek.. 



Birbirinden farklı odaları, Eğirdir'in çok parlak geçmiş yıllarında olduğumuzu düşündürtüyor bize.Huzur ve dinginlik, odaların gündüz ve gecesinde hayranlık ile birleşiyor..
Eskiciler Konağı'nın zemin katında halı dokuma odası,ahır,kiler,ambar,mutfak gibi açık hayata bakan mekanlar; kahvaltı salonu,restaurant ve lobi olarak hizmet verebilmek üzere tasarlanmış.Salonun restarosyonu sırasında mevcut taş duvar korunmuş,ahşap karkas tavan sistemi aynen inşa edilmiş,salondaki mevcut ocak,şömine olarak görsel keyif sunmak için tasarlanmış. 

Eskiciler Konağı'nın üst katlarında yer alan odaların her biri yeme,yatma,oturma ve hatta banyo alanı olarak bir çok yaşam alanını bir arada barındırmakta.Tüm odalar sofaya açılıyor.''Köşk'' olarak anılan cumbalı oda evin en önemli sosyal yaşam alanı.Köşk'te keyifle kahve içmek mümkün..  






Eğirdir Gölü'ne bakan odaların balkonlarından gördüklerimiz..

Konağın arka cephesinden görüntüler..

Eskiciler Konağı'nın (Nis Otel) girişi.Gül bahçesinden adım atıyoruz..
Eskiciler konağının ahşap duvarları geçmişte göl sepkenleri ile yıkanırken,göl suyunun çekilmesi ve gelişen ulaşım ihtiyacı göl ile konak arasına şehir yolu girmesine neden olmuş.
Ancak Konak yine de göle bir adım uzaklıkta.. 
Eskiciler Konağı'nın sahibi avukat beyefendi,konağın tekrar ortaya çıkarılmasını şöyle ifade ediyor; 

'' Yaklaşık 3 yıl önce başlar hikayemiz...''
'' Eskiciler Konağı,ıssızlaştıktan sonra geçirdiği onca yağmur,rüzgar ve hatta kısmi yangına rağmen,tüm vakarıyla,geçmişten geleceğe uzanma iddiasıyla dimdik ayakta,öyle gözümüzün önündeydi.Eğirdir'e kısa geliş gidişlerimizde her gün biraz daha erimeye yüz tuttuğu,konağın hikayesinin hüzünle sona ermek üzere olduğu gözle görülür hale gelmişti.
Böyle bir geçişte,eşimle bakıştık.Yapabilir miyiz? Altından kalkabilir miyiz?
Sonuçta, konağın hırpani bir elde yıkılıp yok olmasına,betonlaşmasına dayanamayacağımıza karar verip uzun ve yorucu bir yolculuğa başladık.
Biz,bu konakla,kıyılarını değiştirmiş Eğirdir'in yarımadaya dönüşmüş adalarına,şarkısını yitirmiş rüzgarına,büyük ailelerin büyük sofralarına,mahalle aralarında düzenlenen açık hava düğünlerine artık geri gelmez açık hava sinemasına dönülemeyeceğinin ve değişmeye karşı durulamayacağının bilinciyle, eskinin yenileşen yüzüyle yeni hikayesini yazmaya soyunduk... ''

İyi ki bu hikayeyi yeniden yazmaya karar vermişler...


ADRES : Seydim Mah.  Mehmet Yiğitbaşı Cad. Kaynak Sok.  No:19
Eğirdir/Isparta     Tel: (0246) 3332016-17         (0541) 3743222







































1 yorum :

  1. Eskiler ancak bu kadar güzelleştirir. İnsan isteyince neler yapabileceğine büyük bir örnek. İyiki böyle tarihin tozunu alıp tekrar canlandıran insanlar ve bu insanlara destek olanlar onların bu uğraşlarını günyüzüne çıkaran insanlar var.

    YanıtlaSil