Kumru, İzmir'in özelliklede Çeşme'nin simgelerindendir.Kumrunun en özel yanı ekmeğidir.Kumru ekmeği nohut mayası kullanılarak yapılıyor.Bronz rengini ve lezzet sırlarından birini de pekmeze yatırılmasından alıyor.Üzerinde altın sarısı susam da bu lezzete eşlik ediyor.
Kumru'nun İzmir'de en güzel yapıldığı yerlerden biri de Bostanlı-Karşıyaka'daki Kumrucu Ömür.
Bizim genelde tercih ettiğimiz ''Yengen'' aslında içinde; sucuk,sosis,salam,kaşar peyniri ve domates bulunan bir çeşit karışık kumru.Burada kumruda kullanılan tüm ürünler çok kaliteli ve lezzetli.
Hem kumru ekmeği,hem de içine konulan sucuk,sosis,salam ve kaşar peyniri mangalda kömür ateşinde hazırlanıyor.
Kumrunun yanında çok güzel bir turşuda geliyor.İçecek olarak ayran ve Ömür'ün çok rağbet gören taze meyve sularını ve Atom'u (portakal,greyfurt,havuç suyu gibi meyve suları ve ballı muzlu süt karışımı) veya çayı tercih edebilirsiniz.
Ömür'de bir diğer rağbet gören lezzet ise kumpir..
Geniş ve rahat bir iç mekanı ve bambu koltuk ve masalardan oluşan yine geniş ve rahat bir dış mekanı var.ADRES: Cemal Gürsel Cad. No: 476/b Bostanlı-Karşıyaka / İZMİR
Tel : 0232.3306066
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder