İzmir'de kokoreç bir başka yapılır.İçerisinde gereksiz baharat,domates,biber sotelenmiş halde değildir.Kokoreç'in tadını alırsınız.Kömür ateşinde yapılır ve belki de kömür ateşinin verdiği lezzetle bir başka oluyor.
İzmir'de benim favorim Asım Usta.
Ekmek içine iri kıyım diler ve ağızda lokum gibi dağılır.Kokoreç'çi Asım Usta 50 yıldır İzmir'e kokorecini hala aynı lezzetle ve keyifle yedirmekte.
Bu işe üç tekerlekli el arabası ile başlamış ve bu günlere gelmiş.Halen iki şubesiyle aynı lezzeti sunuyor.Asım Usta bu işi daha ileriye taşıyabilecek oğlu Cihan'a el vermiştir.
Asım Usta'ya gittiğinizde dikkatle izlerseniz, iki ayrı kokoreç ocağında iki ayrı pişirme süreci göreceksiniz.Bu sürecin zorluğunu görünce, kesilen kokorecin tekrar ızgarada dumanlanışını, doğranmaktan oyulmuş kokoreç tahtasının üzerinde gidip gelen bıçağın ritmini, bacaya ulaşmadan etrafa dağılan dumanın kokusunu duyacak ve iştahınız biraz daha açılacaktır.
Asım Usta kokoreç imalatında ve pişirilmesinde en çok temizliğe önem veriyor.
Adres: Burak Reis Cad. No:194 Çamdibi / İzmir (0 232 4620214, 4620075)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder