Denizli/Muğla-Antalya yolundan her geçişimde hep gördüğüm, lezzetlerinin ününü hep duyduğum ancak bugüne kadar uğrayamadığım bir lezzet durağı idi Garson Şükrü.
Bu fırsatı, Eğirdir'de geçirdiğimiz faaliyetlerle dolu bir hafta sonu İzmir dönüşünde akşam saatlerinde Denizli'ye geldiğimizde bulduk. İyi ki de bulmuşuz..
Havaların ısınmasıyla birlikte açılan bahçesinde yenilen yemeklerin güzelliğini de duymuştum.Yukarıdan Denizli'yi gören bahçede iyi bir karşılama ile güzel bir köşeye buyur edildik.
Restaurant'ın sahibi Şükrü Bey,yıllardır mütevaziliğinden ve beyfendiliğinden hiç ödün vermeyen bir insan.
Servis hızlı,çalışanlar ilgili ve işlerinde iyiler.
Burası mezeleri ve ara sıcakları ile de ünlü bir yer.Biz çok duyduğumuz yoğurtlu mezeleri ve dillere destan yaprak ciğeri ile başladık.
Yaprak ciğer anlatıldığı gibi enfesti.Solda Manço..Denizli'nin güzel süzme yoğurdunun; közlenmiş patlıcan,biber ve tereyağı ile buluştuğu bir lezzet.
Sağdaki Biber Tatarı..Yine Denizli'nin süzme yoğurdu ve tereyağına, kurutularak yağda hafif kızartılmış biberlerin eşlik ettiği bir müthiş lezzet daha.Sunumu da ilginç.Biberler bir acı bir tatlı şeklinde dizilmiş..
Bu iki lezzetle bile final yapılabilir..
Soğuk ve ara sıcaklarda daha neler neler var..
Dikkat edilmezse sıcaklara yer kalmayabilir.
Biz ailecek;Beyti,Lokum et ve Adana kebap tercih ettik.Hepsi çok lezzetli ve güzeldi.
Pişirme yöntemleri tüm et çeşitlerinin tadına tat katıyor.
Görüntüdeki lokum et yarım porsiyon!!! ve iyi pişmiş istedik.
Garson Şükrü'ye geldiğimizde hava kapalı idi.Belliki yağmur yağacak..Yağdı da.Bizim bahçede keyifle yediğimiz yemeğin sonlarına doğru artık kahve keyfi yapalım dediğimiz anlarda.
Yağmur yağsın,bu güzel ortamı terketmeyelim diye diye sabrettik ve biraz ıslanmayı göze aldık.Ama yağmur artınca bahçe manzaralı iç ortama buyur edildik.
İşini bilen çalışanlar yemekleri devam eden misafirleri ve bizi hızlıca yeni masalarımıza alıverdiler..
Ve yağmur ile bahçenin toplanma anı..
Restaurant girişinin hemen solunda kendilerine ait büyük bir otoparkları var.
Misafirlerin ağırlanabileceği,aile ve dostlarla güzel yemek yiyebileceğiniz,yıllardır işini aynı şekilde titiz ve misafirlerine saygıyla yapan çok nezih bir lezzet durağı burası.
Baharın güzel çiçek ve gül kokuları ile tatdığımız güzel lezzetler sonrasında Garson Şükrü'ye arayı çok uzatmadan ve bir akşam yemeği için tekrar gelmek için sözleşiyoruz.
ADRES: Gökpınar Beldesi Atatürk Bulvarı No:33
Denizli/ Muğla-Antalya yolu üzeri 9.km
Tel: (0258) 2666782
Sayenizde gitmesek bile ülkemizin bu eşsiz güzelliklerini görüyoruz ve oraların ahengini yaşıyoruz.. Umarım ki bu keyifli gezintileri sizin rehberliğiniz eşliğinde gezme fırsatı bulabilirim. :)
YanıtlaSil